© Copyright foto: Barge Center Waalhaven B.V. Home » Leden » Barge Center Waalhaven B.V.

Barge Center Waalhaven B.V.

Activiteiten

- Binnen- & Zeevaart container terminal
- Overslag en opslag van volle en lege terminals

Barge Center Waalhaven (BCW) is één van de containerterminals beheerd door de Waalhaven Group. De terminals bevinden zich in de Botlek (strategische locatie tussen stad en Maasvlakte), Eemhaven, Waalhaven en Born.
BCW terminal, met een capaciteit van 200.000 TEU, behandelt schepen tot 1.000 / 1.200 TEU met een diepgang van ongeveer 9.5 meter.
Barge Center Waalhaven is een binnen- en zeevaart terminal met alle faciliteiten om de lading efficiënt en veilig te behandelen.

De terminal heeft Douane-status "RTO-C"en is AEO gecertificeerd. Dit biedt onze klanten de gelegenheid om containers te transporteren met minimale Douane-afhandelingen en documenten. Barge Center Waalhaven heeft gekwalificeerd personeel via Waalhaven Douane Service B.V. ter plaatse.

Voor koelcontainers zijn elektra-aansluitingen voorhanden en tot en met IMO-1 is de behandeling van gevaarlijke stoffen mogelijk.

Barge Center Waalhaven is een efficiënt werkende terminal op het gebied van kosten en service en kan grote container volumes verwerken.

De terminal is onderdeel van het Intermodale Transport Concept genaam Waalhaven Cool Barge en biedt hierdoor een totaalservice welke andere terminals niet aanbieden, tenzij tegen hogere kosten. Het bestaat uit: lichtertransport, oplsag van volle of lege containers, Douane-service en aanvullend vervoer per vrachtauto. Voorbeelden zijn:
- Waalhaven Cool Barge
- Transferium

Gecombineerd met de reparatie- en schoonmaakfaciliteiten op het aangrenzende, intern te bereiken depot voor lege containers (Waalhaven Terminal), biedt BCW een uniek terminal-depot-concept in de Rotterdamse haven.

Barge Center Waalhaven
Waalhaven West Zijde 62
3089 KR  Rotterdam
Havennummer 2503
Toerit via Ophemertstraat
 
Persoonlijk contact Leo van Driel, commercieel directeur
Telefoon +31(0)88 9440641
Mobiel +31(0)6 23576920
Mail lvdriel@waalhaven-group.nl
Web www.waalhaven-group.nl

Onze leden